De Trouwambtenaar

Allereerst zullen jullie moeten beslissen hoe je wilt trouwen voordat je over een trouwambtenaar kunt nadenken. Ben je gelovig en wil je in de kerk trouwen? In dat geval kun je het beste via Google naar een kerk zoeken in de staat of plaats waar je wilt trouwen. Amerika heeft het voordeel dat een kerkelijk huwelijk op zichzelf staand, rechtsgeldig is. Dit in tegenstelling tot Nederland, waarin je, als je in de kerk trouwt, ook voor de staat moet trouwen.

Mocht je, zoals velen in Nederland, geen religieuze trouwerij willen, gebruik Google en zoek op ‘civil wedding officiants’ met daarbij de plaats waar je wil trouwen. Civil servants zijn eigenlijk gewoon mensen die het recht hebben je buiten een kerk te trouwen. Amerika is echter een religieus land. Dat betekent dat je vaak priesters of dominees zult vinden in de lijst van civil servants. De meesten hebben er echter geen probleem mee een niet-religieuze ceremonie uit te voeren, vooral niet als je je huwelijk wilt laten voltrekken in een grote stad als New York of Las Vegas. Laat je dus vooral niet intimideren door de hoeveelheid religieuze mensen op de lijst. Als je zeker wilt zijn, kun je zoeken op de aankondiging dat ze 'cilvil' of 'non-denominational' huwelijken voltrekken. De eerste term is ons civiel huwelijk en de tweede betekent simpelweg dat ze geen specifieke kerk aanhangen waardoor ze meestal ook ceremonies doen waar het woord God of Jesus niet in voorkomt. Overigens is het voordeel van een 'Reverend' of 'Minister' vaak dat ze een groter repertoire aan opties hebben voor de manier waarop jij wilt trouwen en aan de andere kant ook de kennis van zaken om alles in goede banen te leiden.

Het is verder erg fijn dat veel van deze mensen via email bereikt kunnen worden. Ook al beheers je de Engelse taal goed, iets op email is vaak makkelijker te begrijpen dan iets via de telefoon te bespreken. Houdt er verder rekening mee dat je een credit card tot je beschikking moet hebben: het bankwezen in Amerika ligt in sommige opzichten sterk achter op onze praktijken en dat betekent de opties credit card of per cheque betalen. Dat laatste is voor de meesten van ons niet mogelijk tenzij je een Amerikaanse bankrekening hebt dus de enige optie tot betalen is via credit card.

Copyright 2011 Blue Grama