Marriage Certificate

Het verschil tussen een Marriage License en een Marriage Certificate is dat het eerste document je het recht geeft om te trouwen terwijl een Certificate aangeeft dat het huwelijk heeft plaats gevonden en rechtsgeldig is.

Voor een Amerikaan is een marriage license getekend door een trouwambtenaar genoeg om in Amerika rechtsgeldig getrouwd te zijn. In dit geval wordt een marriage certificate meer gezien als een souvenir dan als hoogst noodzakelijk. Voor de Nederlandse wet is het echter een verplichting. Het marriage certificate wordt uitgegegeven door de County Clerk's Office en bevat de handtekeningen van jullie zelf, de trouwambtenaar en de gemeentebeambte. Het heeft bovendien een zegel van de County.

Alleen op een 'marriage certificate' wordt een Apostille geplaatst en hiermee kun je naar je eigen Nederlandse gemeente. Het is dit document dat belangrijk is als jullie het huwelijk ook voor de Nederlandse Staat rechtsgeldig willen laten verklaren. Je doet er verstandig aan om meerdere kopieŽn van een certificate aan te schaffen; mocht er in het proces van het opsturen een kopie verloren gaan, hoef je die niet opnieuw aan te schaffen. Het is wel mogelijk via het internet maar daar zitten meestal veel hogere kosten aan vast dan rechtstreeks een tweede of zelfs derde kopie te kopen.

Copyright 2011 Blue Grama