Wat te regelen in Nederland

De Nederlandse Staat stelt gelukkig niet al te veel eisen als het gaat om een huwelijk in het buitenland. Aangezien het aanvragen van een marriage licence in de Verenigde Staten gelijk staat met het in ondertrouw gaan hier, kun je dat in zijn geheel overslaan.

Beslis in welke staat je wilt trouwen. Zodra je dat bepaald hebt, kun je gaan kijken welke regels er gelden voor die staat en wat je van te voren allemaal kunt regelen.

Als dit niet je eerste huwelijk is, kijk of je, voor de staat waarin je wilt trouwen, scheidingspapieren moet meenemen. Als dit het geval is, zul je deze moeten ophalen bij de gemeente en vervolgens laten vertalen en dat heeft tijd nodig. Een stad als Las Vegas bijvoorbeeld, doet gelukkig niet moeilijk; in New York City kunnen ze echter om de scheidingspapieren vragen.

Zorg dat je paspoort nog 6 maanden geldig is nadat je ben teruggekomen uit Amerika. Als dit niet het geval is, kan de Amerikaanse Immigratie moeilijk doen of je zelfs helemaal het land niet in laten.

Als laatste moet je een apostille in Amerika regelen om je huwelijk achteraf in Nederland te kunnen valideren maar hierover op de volgende pagina's meer.

Buiten de Nederlandse Instanties is er nog 1 ding dat je niet mag vergeten en dat is het ESTA papierwerk. Kijk op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie en voor de aanvraag van de reistoestemming. Je kunt ook zoeken op 'Esta Visum' op het internet voor een Nederlandse uitleg.

Copyright 2011 Blue Grama