De verschillende 'courts'

De instelling die de marriage license afhandelt, heet ‘county clerk’s office’ of ‘clerk of court’s office’, even afhankelijk van de staat waarin je trouwt. Elke Amerikaanse stad heeft zijn eigen kantoor met in sommige gevallen één kantoor voor meerdere kleine plaatsen. Voor grote plaatsen kunnen er ook meerdere kantoren zijn per plaats. Het kan daarbij zijn dat je de Probate Court moet bezoeken voor het ophalen van de license.

De meest gangbare manier van het verkrijgen van een marriage license is dat je na aankomst in de plaats waar je trouwt, de kopie van je paspoort met een stempel van de notary, het aanvraagformulier en de betaling, afgeeft bij dit kantoor en met eventuele inachtneming van de wachttijd, deze meteen of 1 tot 6 dagen daarna weer ophaalt. Uitzonderingen op deze regel vind je vooral in de grotere steden zoals bijvoorbeeld New York of Los Angeles; daar heb je de optie om je marriage license tot enkele weken van tevoren, online aan te vragen. Na het online invullen van het formulier hebben jullie dan nog 2 of 3 weken de tijd om langs de 'country court' te gaan met het papierwerk om je license op te halen.

Er is één regel universeel voor alle staten: dat bij het ophalen van de marriage license, beide personen aanwezig moeten zijn.

Copyright 2011 Blue Grama